REGAS staat volledig ten dienste van Ter Loke

Met REGAS alle registratie op de juiste plaats

hero-header-case-terloke

Sporen vzw is als organisatie actief in de Bijzondere Jeugdbijstand en zij begeleiden dagelijks ongeveer 150 gezinnen met kinderen met een opvoedingsproblematiek. Ter Loke vzw is een welzijnsorganisatie die de zorg op zich neemt voor zo’n 276 cliënten of gezinnen.

Interview met Jan de Cooman van Sporen vzw en Marc Tyssen van Ter Loke vzw.

In het najaar van 2014 zijn de Belgische jeugdzorg organisaties Sporen vzw en Ter Loke vzw gestart met hun dossiervorming in REGAS. Hieronder zijn de directies van beide organisaties aan het woord over hun ervaringen en bevindingen met het werken in REGAS.

Flexibele applicatie inclusief eenvoudige administratie en rapportage

Jan De Cooman, directielid Sporen vzw vertelt: “Als organisatie waren we al geruime tijd op zoek naar een manier om onze cliënteninformatie efficiënt te beheren. We wilden een systeem dat gegevens faciliteert, beveiligt én verbindingen maakt met de verschillende ingebouwde modules.

REGAS levert ons handige rapportages voor onze contextbegeleiding en leefgroepwerking waardoor de administratie van de dossiers een stuk eenvoudiger is.

Met REGAS beschikken we over een flexibiliteit en kunnen we bepaalde workflows aanpassen aan onze werkprocessen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we beschikken over een rapportagetool die de workload aan medewerkers en management terugkoppelt en die waakt over de correctheid van de ingebrachte gegevens”.

Registratie op één plek voor iedereen beschikbaar

Marc Thyssen, algemeen directeur Ter Loke vzw vertelt:"Wij waren als organisatie op zoek naar een breed, modulair systeem dat gebruikt kan worden binnen alle zorgsectoren waar wij actief zijn. Dit antwoord vonden we bij Regas. Hun software kun je zien als een lege, gestructureerde blokkendoos waarbij je als organisatie zelf de blokken kunt plaatsen volgens de eigen organisatorische behoeften.

De kracht van REGAS is dat door een éénmalige registratie, de gegevens op de juiste plaats staan binnen de totale organisatie.”

Marc Thyssen vervolgt: ”Wij vinden bovendien dat een dergelijk programma volledig ten dienst moet staan van zowel de organisatie en medewerkers, alsook van de cliënten. Om dit mogelijk te maken betrekken wij iedereen zoveel mogelijk.

REGAS engageert zich tevens om te voldoen aan alle door de overheid opgelegde registraties binnen onze sector. Bovendien zorgen ze ervoor dat al die noodzakelijke verbindingen op een veilige manier tot stand komen.

Daarbij komt dat REGAS de intrinsieke kracht heeft om tot een gedegen cliëntenadministratie te komen die bovendien flexibel hanteerbaar is, met verschillende gebruikers en verschillende gebruikersniveaus. Voor ons biedt REGAS alle ingrediënten om zowel op micro- als op macroniveau de relatie aan te gaan voor een langdurige samenwerking” aldus Marc Thyssen.

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Start het gesprek
CTA-section-placeholder