We beheren de dossiers volgens onze eigen workflows.

De dynamiek in de processen hebben we kunnen vastleggen

hero-header-cases-zevenbergen

Medisch Pedagogisch Instituut Zevenbergen biedt opvang en ondersteuning aan 280 volwassenen en kinderen met een ernstige of diepe verstandelijke beperking.

Met REGAS werken we multidisciplinair en stroomlijnen we de gegevensuitwisseling

Zevenbergen zocht naar een software oplossing voor het beheer van alle informatie over hun cliënten. REGAS laat toe om op een flexibele manier de grote hoeveelheden data op te slaan, op te vragen en om de gegevensuitwisseling te stroomlijnen- zowel intern in het kader van de multidisciplinaire samenwerking, als extern met de overheid.

Pedagogisch directeur Walter Bosmans vertelt: “REGAS geeft ons de mogelijkheid om onze informatiebehoefte te sturen en te stroomlijnen. Het biedt bovendien, tot op een bepaald niveau, flexibiliteit voor het zelf ontwerpen en beheren van dossiers over cliënten. Tevens kun je REGAS inzetten om andere 'dossiers' te beheren zoals die van het personeel of van specifieke activiteiten. Indien gewenst, kun je REGAS dus volledig inrichten op je eigen werkwijze en eigen processen.”

Functionaliteiten van REGAS die bij Zevenbergen de doorslag gaven om met de software aan de slag te gaan waren onder andere:

  • Maatwerk: dossiers zijn op maat en op wens van Zevenbergen opgebouwd zonder diepgaande IT-kennis.
  • Optimale, gecontroleerde informatie uitwisseling ter ondersteuning van de multidisciplinaire samenwerking.
  • Werken met een work-flow.
  • Gepersonaliseerde weergave van bepaalde functies en workflow, afhankelijk van de specifieke gebruiker.
  • Dynamische link met GISA, dit is het pakket dat de bewonersadministratie beheert.
  • Gesofisticeerde beveiliging van de gegevens.
“In REGAS hebben wij stap voor stap onze processen opgebouwd, op basis van onze praktijk."

"De grote uitdaging was het nauwkeurig vastleggen van hoe wij willen werken. De volgende stap was de link leggen met REGAS, in opbouw en functionaliteiten. Want het gaat niet alleen om het statisch opslaan en bewaren van gegevens over de cliënten, maar ook om dynamische processen waarbij er uitwisseling van informatie plaatsvindt tussen disciplines – de zogenaamde work-flow. Alle geledingen van het zorgdepartement worden hierin betrokken. Het hele proces van de implementatie van REGAS is eigenlijk direct een uitermate boeiende en uitdagende opdracht geweest om onze processen te verbeteren en efficiënter te maken”, aldus een enthousiaste Walter Bosmans.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen beteken?

Start het gesprek
CTA-section-placeholder