132 artikelen, veel leesplezier

Moviera start binnenkort met blended care

Moviera biedt advies, hulp en onderdak aan slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel met als doel duurzame veiligheid. Dit doen zij in de regio’s Utrecht en Gelderland. Sinds 2003 leggen de zorgprofessionals van Moviera alle gegevens rondom hun cliënten vast in REGAS. 

NEOS kiest opnieuw voor REGAS!

De Nieuwe Eindhovense Opvang Stichting (Neos) stevent met de verlengde overeenkomst af op een 20-jarige relatie. REGAS is bij uitstek een passende oplossing voor op maatschappelijke- en vrouwenopvang organisaties in Nederland in België. Van oudsher zijn wij sterk vertegenwoordigd in deze sector met ons cliëntvolgsysteem. Voor Neos geldt dat niet alleen onze software goed bij hun organisatie past, maar zij in ons ook een partner hebben gevonden. Sinds een aantal jaren verzorgen we ook het applicatiebeheer voor hen.

De cliënt laten accorderen: hoe doe je dit efficiënt, gemakkelijk, betrouwbaar en duurzaam?

Het is voor iedere organisatie die cliënten begeleidt herkenbaar: de onnodige tijd die de professional kwijt is om goedkeuring te verkrijgen van de cliënt en om deze toe te voegen aan het elektronisch dossier. Uit onderzoek blijkt dat het proces van goedkeuren (printen, ondertekenen, scannen en uploaden) letterlijk uren per maand opslokt. 

Stimenz verlengt haar contract met regas met drie jaar

Goed nieuws! Per april 2019 heeft Stimenz haar contract met regas met drie jaar verlengd.

Hoe mobiel werk jij eigenlijk?

Je bent op bezoek bij een cliënt, maar voordat je uit de auto stapt wil je zijn dossier nog één keer checken. Je pakt je telefoon erbij, en navigeert naar de pagina van jouw ECD.

Klik jij ook door je werkdag heen?

*klik* 

REGAS naar AWS; hoe zit het met de dataprivacy?

AWS, Azure en Google Cloud. Ook wel de ‘public cloud’ genoemd. Een term die we de afgelopen jaren steeds vaker horen, maar wat is het eigenlijk, waarom kiezen we hiervoor en hoe zit het met privacy en security?

Projectaanpak ECD implementatie:  zo maak je het een succes

software project implementatie-1

Grote ICT-projecten hebben de reputatie nogal eens uit de hand te lopen. Zowel qua doorlooptijd als qua budget wordt de planning vaak (ruimschoots) overschreden. Zelfs bij organisaties waar je een professionele aanpak mag verwachten, lukt het lang niet altijd een project goed te beheersen. Een voorbeeld hiervan is het vernieuwen van de ICT bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit project gaat twee jaar langer duren en zestig miljoen euro extra kosten (bron). Natuurlijk wil geen enkele organisatie dat hun project uitloopt, maar zeker bij zorgorganisaties is projectbeheersing erg belangrijk. De budgetten zijn immers beperkt. De implementatie van een nieuw ECD bezorgt menig manager dan ook hoofdbrekens. In deze blog vertellen we je daarom meer over de projectaanpak die Regas gebruikt om ECD implementaties tot een succes maken.

3 Toepassingen van blended care in REGAS

Blended care chat

Blended care is hot. Als ik de term invoer op Google, krijg ik maar liefst 93,8 miljoen resultaten terug. Logisch, want de resultaten lijken goed te zijn. En hoewel vanuit privacy-oogpunt (denk aan de AVG) soms nog wat huiverig wordt gekeken naar online zorg, combineren toch steeds meer organisaties digitale toepassingen met face-to-face contact. Onder de noemer 'online hulpverlening' is blended care ook in REGAS mogelijk. In deze blog lees je over drie toepassingen van blended care in ons ECD.

Zorgadministratie en Financiën geautomatiseerd in het REGAS ECD

“Inmiddels ben ik bijna twee jaar werkzaam bij Regas. Ik ben in dienst gekomen als Junior Business Analist om onderzoek te doen naar de knelpunten van het Zorgadministratie en Financiën (ZAF)-proces en die op te lossen, maar inmiddels ben ik doorgegroeid naar Product Owner en geef ik leiding aan het Scrum-team ‘Team Gremlins’ wat bij ons de ZAF beheert."

Aan het woord is Jacobine, één van de enthousiaste Product Owners bij Regas. Jacobine is bij Regas verantwoordelijk voor de koppeling tussen het REGAS ECD en Columbus, waardoor onze klanten hun registraties met een spreekwoordelijke 'druk op de knop' om kunnen zetten naar declaraties.  Hoe die koppeling dan precies werkt, is de volgende vraag aan Jacobine.

Geautomatiseerd declareren voor organisaties in de Jeugdzorg

Ambulante jeugdhulp

In 2015 is de Jeugdwet in werking getreden. Daardoor zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor de Jeugdzorg en is er veel veranderd voor organisaties in deze sector. Er zijn forse bezuinigingen doorgevoerd en om een positief resultaat te behalen moet er zo efficiënt mogelijk worden geregistreerd. Bovendien is de administratieve druk enorm toegenomen. Voor veel jeugdzorgorganisaties valt het niet mee om een ECD te vinden dat hun werk goed ondersteunt. In de Jeugdzorg worden namelijk veel verschillende vormen van hulp verleend, zoals ambulante hulp, dagbehandeling, dag- en nachtbehandeling, pleegzorg en gezinshuizen. En denk je een ECD te hebben gevonden dat al deze vormen van zorg ondersteunt, dan krijg je te maken met de complexiteit van het financieringsproces. In deze blog vertellen we meer over de oplossing van Regas voor Zorgadministratie en Financiën (ZAF) in de Jeugdzorg.

Decentralisatie van de zorg: zin of onzin?

Zorgadministratie en declaratie

De titel van deze blog is in geen geval door middel van één enkele blog te beantwoorden. Laat staan in één alinea. Toch is de decentralisatie van de zorg in 2015 de oorzaak van veel frustratie rondom het zorgadministratieproces. De eisen van gemeenten of zorgverzekeraars veroorzaakten een hoge registratiedruk. Zorginstellingen moesten softwarepakketten, elektronische cliëntendossiers, aanschaffen om efficiënt te kunnen registreren, maar ook om de gevraagde informatie te kunnen leveren aan de gemeente. Dure pakketten die na implementatie lang niet altijd bleken te voldoen.

Registreren van groepsactiviteiten en producten voor organisaties in de Welzijn

Fotolia_10293046_M

Registreren - zorgmedewerkers hebben er over het algemeen een hartgrondige hekel aan. Dat geldt voor medewerkers in allerlei sectoren, maar in het bijzonder voor medewerkers in de Welzijnssector. Want waar je in de sector Jeugdzorg een intake hebt waar de medewerker en cliënt tegenover elkaar zitten en de medewerker registreert, is dat in de Welzijn anders. Stel: je wilt 8 weken lang, iedere week een groepsactiviteit organiseren voor 20 personen. Hoe pak je dat aan? Ga je iedere week alle 20 personen registeren? En wat registreer je dan? Is dat alleen voornaam en achternaam, of ook leeftijd, adres etc.? Als je in de Welzijn werkt, dan weet je: daar is geen beginnen aan. Je bent bijna meer tijd bezig met registreren dan met je kerntaken. Gelukkig heeft Regas hier een oplossing voor. In deze blog vertellen we je er meer over.

Is blended care de toekomst?

Blended Care

Zoals in veel andere sectoren en vakgebieden, wordt er ook in de zorg veel gedigitaliseerd. Met alle bijkomende effecten van dien. Blended care en eHealth zijn termen die in dit verband steeds vaker voorbijkomen. De visies hierop lopen nogal uiteen. De één ziet het als een prachtige toekomst met intensieve samenwerking tussen de cliënt en de zorgverlener; voor de ander is het een ernstige bedreiging voor de privacy van alle betrokkenen bij een dossier. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van blended care.