Softwarehuizen Regas en Daarwin bundelen krachten

6 min read - published on december 17, 2015

Persbericht:

Woerden (NL) | Flensburg (DE), 17 december 2015 – Regas en Daarwin bundelen hun krachten en worden daarmee een key software speler van onder andere ecd oplossingen gericht op zorg en welzijn organisaties in de DACH en Benelux regio’s. Beide organisaties behouden hun eigen productlijnen, maar gaan elkaar aanzienlijk versterken: regionale verschillen worden overbrugd en universele oplossingen worden gedeeld in elkaars thuismarkten. Gecombineerd werken er ongeveer 100 medewerkers vanuit de kantoren in Duitsland, België en Nederland.

software-cloud-landscape

Samenwerking zorgt voor nog meer variatie in productaanbod

Nick Haasnoot, CEO van Regas, legt uit dat deze samenwerking een logische stap in de ontwikkeling is: "Een gezamenlijke aanpak, ondersteund door een sterke culturele overeenkomst en onze robuuste software met creatieve intelligentie en flexibiliteit, maakt ons nog beter”. Regas is altijd al een sterke speler geweest in de Benelux, met een focus op het ondersteunen van de primaire processen van zorgspecialisten, en hun “Best of Breed” concept. Daarwin daarentegen, heeft een “One-Stop Shop” combinatie van bredere producten voor zorginstellingen ontwikkeld, om de specifieke wensen van de klant in de DACH regio te vervullen. Beide organisaties én hun klanten zullen profiteren van de combinatie door de variatie in productaanbod en ervaring in verschillende zorgsegmenten zoals jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Volgens Udo Andresen, directeur van Daarwin, biedt Regas aan Daarwin dezelfde marktvoordelen in de nieuwe setting: "Regas geeft ons de mogelijkheid om sterk te groeien terwijl we synergie kunnen behalen uit productontwikkeling en uitbreiding van het klantenbestand in de gehele markt”. Mede-directeur Reiner Korneffel wijst op de brede reikwijdte van de samenwerking: “De voordelen van de samenwerking stralen af op zowel onze klanten als onze medewerkers”.

Focus op producten en klanttevredenheid

Het managementteam van beide bedrijven is ervan overtuigd dat de samenwerking voordelen brengt, maar dat de dagelijkse focus gericht moet blijven op de huidige functionele technologische superioriteit van de producten en de klanttevredenheid. Nick Haasnoot, CEO van Regas: "Regas en Daarwin blijven onafhankelijk van elkaar, maar we werken samen daar waar dit voordeel biedt. Deze samenwerking brengt alle klanten voordeel uit het gecombineerde productaanbod. Door integratie en uitbreidingen versterken we elkaar én de kwaliteit van onze huidige producten en kunnen we onze service verhogen. De belangrijkste focus voor beide bedrijven blijft het optimaal bedienen van onze klanten en het uitblinken in ons eigen expertisegebied". 

Main Capital

Main Capital is sinds 2013 als investeerder betrokken bij Regas en ondersteunt het management in haar doelen en helpt het bedrijf naar een hoger plan te tillen. "Main Capital en het managementteam van Regas investeren extra kapitaal om deze acquisitie mogelijk te maken. Dit is een belangrijke volgende stap in de reeds succesvolle strategie en ontwikkeling van Regas", aldus Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital.

- EINDE PERSBERICHT-


  

Lonneke Koelemaij