Regas wederom in de Main Software top 50

2 min read - published on november 14, 2014

Voor de derde keer hebben Main Capital Partners en Nederland ICT de Main Software top 50 samengesteld. De Main software top 50 is een lijst met 50 onafhankelijke, grootste en snelst groeiende software bedrijven van Nederland. Regas staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de top 50 en wist zich met een 29ste plek goed te handhaven.

main-software-top-50

Main Capital Partners is een ervaren fondsmanager met een dedicated focus op de software industrie. Vanuit de expertise binnen dit vakgebied organiseert ze de Main Software 50 in samenwerking met branchevereniging Nederland ICT.

Jaarlijks kunnen ICT bedrijven die voldoen aan de criteria zich inschrijven om deel te nemen. Het doel van de lijst is aandacht te vragen voor de bijzondere economische dynamiek van de softwaresector en de succesvolle Nederlandse bedrijven een profiel te geven. De inschrijvers worden gerangschikt op basis van vijf gewogen criteria: omvang, groei, recurring omzet, omzet verkregen via partners en de mate van internationalisatie.

Wat de gehele top 50 kenmerkt is de forse groei. De totale omzet van de 50 bedrijven samen is 550 miljoen euro, een groei van 18% ten opzichte van het vorige jaar. Wereldwijd groeit de software industrie al tientallen jaren met gemiddeld 11% per jaar. Software as a Service (Saas) kent zelfs een jaarlijkse groei van 18% (Gartner, 2014).

Lonneke Koelemaij