We zijn viervoudig ISO gecertificeerd SaaS provider

4 min read - published on mei 24, 2016

Afgelopen maand hebben wij ons als Healthcare SaaS provider gecertificeerd voor een drietal ISO normen: ISO 9001-Kwaliteitsmanagement, ISO 20000-IT Service Management (ITSM) en ISO 27001-Informatiebeveiliging. Op de laatste is ook de verdieping binnen de zorg gecertificeerd: NEN-7510 (norm voor Informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland).

ICT en zorg gaan hand in hand. Zonder effectieve informatievoorziening en communicatie, is goede zorg leveren op grotere schaal niet meer mogelijk. Met onze REGAS dossieroplossingen zijn zorgorganisaties in staat om hun primaire processen optimaal te ondersteunen. Met het type data dat wij als SaaS provider voor de zorg verwerken, is het van onmiskenbaar belang dat dit zorgvuldig gebeurt. Kwaliteit en informatieveiligheid zijn hiermee de belangrijkste fundamenten onder de werkprocessen in en om de organisatie.

Met het verankeren van de normen op deze vlakken waar wij al sinds jaar en dag vanuit werken, hebben wij wederom een stap in de verdere professionalisering van onze organisatie gemaakt. “Het implementeren van de diverse normeringen heeft het afgelopen half jaar een krachtinspanning van onze relatief kleine organisatie gevraagd. We ervaren het behalen van de certificaten als een kroon op het werk dat we door de jaren heen hebben opgebouwd. Het behalen van deze certificaten is echter pas het begin: het fundament voor continue verbetering, ontwikkeling en innovatie is nu gelegd. Met deze combinatie aan erkenningen zijn we een zeldzaamheid in de markt, een USP voor onze klanten, prospects en partners.”, aldus Esther Janknegt, COO van Regas.

Naast kwaliteit en informatiebeveiliging is ook de recente ITIL implementatie beloond met een ITSM certificaat. Hiermee tonen we aan dat alle interne processen volgens een vaste structuur verlopen, zowel op papier als in de praktijk. ISO 20000 is niet alleen maar een certificering, het is ook een instrument om een beter en gerichter inzicht in het proceskwaliteitsmanagement te verkrijgen.

Jaarlijks vindt er een controle audit plaats op alle ontvangen certificaten. Dit geeft de zekerheid dat het strikte beleid rondom de drie thema’s continu onder de aandacht is en blijft en wij hiermee aan de hoogste standaarden willen blijven voldoen.

Lonneke Koelemaij