Regas Symposium, nog één terugblik

5 min read - published on augustus 17, 2015

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Nog één keer willen we graag terugblikken op ons Regas Symposium van april jl. Inmiddels een bekend evenement in de Zorg en Welzijn. Het thema van de decentralisatie werd door onze gastsprekers, samen met onze gasten, vanuit verschillende kanten, zoals cliëntparticipatie, besproken.

Hieronder een compilatie van de foto’s, voor een uitgebreide terugblik.

Blij waren we met gastsprekers als Laurens Waling die de aftrap deed met zijn vernieuwende blik op verbinden en de kracht van de cliënt. Met Gerard Teunissen van Jarabee, en Wim Spierings, van FlexusJeugdplein, die de consequenties toe lichtten van de transities voor een Jeugdzorginstelling. En ook met Jan Rotmans, die vertelde over meerdere transities die gaande zijn in Nederland. Hij illustreerde dit met pakkende voorbeelden.


En dan het spetterende debat aan het einde van de dag. Jenny Zwijnenburg, in 2014 gekozen tot Sociaal Werker van het jaar, droeg vanuit de praktijk mooie voorbeelden aan van participatie die echt werkt.

Zeer verrassend en indrukwekkend was de afsluiting van Adriaan van Dis. Op humoristische wijze, maar zeker ook op een aangrijpende en emotionele manier, vertelde hij over de bijzondere band met zijn moeder en hoe hij haar verzorgd heeft gedurende het laatste jaar van haar leven. Zijn moeder weigerde alle zorg en hulp toen ze ouder werd. Dit alles was in het licht van zijn laatste boek 'Ik kom terug'.

We kijken terug op een zeer geslaagd Symposium. Ons volgende evenement, zoals de Dag van de Applicatiebeheerder, staat alweer voor de deur. Een volledig overzicht van onze evenementen en cursussen vindt u hier.

Lonneke Koelemaij

Download onze Jeugdzorg white paper

Whitepaper

8 inzichten over het werken met een cliëntvolgsysteem

Ontvang jouw exemplaar