REGAS Symposium 2015

3 min read - published on juni 15, 2015

Op 23 april 2015 was het zover: ons tweejaarlijkse symposium in Sociëteit de Witte. Met onze gasten en onze sprekers hebben we het zeer actuele thema van de decentralisatie vanuit verschillende ooghoeken besproken.

Laurens Waling deed de aftrap met zijn vernieuwende blik op verbinden en de kracht van de cliënt. Gerard Teunissen van Jarabee, en Wim Spierings, van FlexusJeugdplein, lichtten de consequenties toe van de transities voor een Jeugdzorginstelling. Jan Rotmans, vertelde over meerdere transities die gaande zijn in Nederland en illustreerde dit met pakkende voorbeelden.

regas-symposium-2015-kl

Aan het einde van de dag werd er op een spetterende manier gedebatteerd aan de hand van een aantal stellingen. Jenny Zwijnenburg, in 2014 gekozen tot Sociaal Werker van het jaar, droeg vanuit de praktijk mooie voorbeelden aan van participatie die echt werkt.

Zeer verrassend en indrukwekkend was de afsluiting van Adriaan van Dis. Op humoristische wijze, maar zeker ook op een aangrijpende en emotionele manier, vertelde hij over de bijzondere band met zijn moeder en hoe hij haar verzorgd heeft gedurende het laatste jaar van haar leven. Zijn moeder weigerde alle zorg en hulp toen ze ouder werd. Dit alles was in het licht van zijn laatste boek 'Ik kom terug'.

Wij danken nogmaals alle gasten, onze sprekers en dagvoorzitter Clairy Polak en uiteraard de medewerkers van de locatie Sociëteit de Witte voor een zeer geslaagde dag!

Lonneke Koelemaij