REGAS Nieuwsbrief oktober 2012

5 min read - published on oktober 26, 2012

Creq als REGAS Webbased projectbegeleider

"Minimale belasting van de eindgebruikers is cruciaal. Betrokkenheid, een goede planning en duidelijke taakverdeling ook. Zo waarborgen we dat de winkel altijd open blijft tijdens de verbouwing.

Deze uitspraken van projectmanagement bureau Creq BV betreffen een succesvolle overgang naar REGAS Webbased. Recentelijk heeft Creq Jarabee (Jeugdzorg in Twente) en Stichting Neos (Maatschappelijke Opvang in Eindhoven) begeleid in deze overgang. Dit heeft uitstekend gewerkt en heeft geleid tot zeer succesvolle resultaten.

"De samenwerking tussen de instelling, Regas en Creq BV verliep zeer goed”, zo zegt Philippe van Kleef van Creq. "Om de soepele overgang naar REGAS Webbased te vergemakkelijken, zijn wij gestart met een goede voorbereiding en hebben we een heldere aanpak vastgesteld. We hebben dit in deze projecten gecombineerd met sterk projectmanagement en een goede sfeer. Hierdoor lag een succesvolle migratie voor beide organisaties binnen handbereik.

Meer lezen over Creq

Veel gestelde vragen REGAS Webbased

Regelmatig wordt onze servicedesk gebeld voor vragen zoals "Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord kwijt ben?", "Met welke browser werkt REGAS Webbased het beste?" of "Wat zijn de mogelijkheden van REGAS Autosave?" Alle antwoorden op deze, en andere vragen, hebben we gebundeld op een Veelgestelde vragen (FAQ) pagina op het REGAS Klantenportaal. Onze klanten kunnen hiermee snel en eenvoudig antwoorden op hun vragen vinden. We blijven de pagina uitbreiden met vragen die vaak gesteld worden (én hun antwoorden). Daarnaast werken we aan FAQ pagina's van onze andere diensten. Dit noemen wij onze REGAS Service!

Happy werkweek bij Puur Zuid

Puur Zuid ICT staffunctionaris Tjeerd van der Meulen is erg blij met de invulling van het applicatiebeheer van REGAS bij zijn organisatie. “Wij hebben gekozen om te werken met P3plus, omdat zij snel, technisch en professioneel onze medewerkers helpen en REGAS registratiesoftware ondersteunen op alle momenten van onze werkweek. P3plus heeft veel expertise en vooral ook een goed inzicht in onze werkprocessen. Hierdoor worden vragen zowel vanuit een technisch perspectief als vanuit ons hulpverleningsproces bekeken en beantwoord. Dit was voor ons in de recente ontwikkelingen van groot belang.
Puur Zuid heeft recent een verhuizing doorlopen en heeft daarna de complete ICT infrastructuur onder de loep genomen en verbeterd. Ze zijn nu met nieuwe projecten zoals E-Help gestart, welke gelijk met hun nieuwe website in productie genomen gaan worden. Binnenkort maken ze ook de overgang naar REGAS Webbased en gaan ze SMS-alerts inzetten.

Lees meer over Puur Zuid

REGAS Pentest

Sinds enige tijd laten wij periodiek pentesten uitvoeren op onze Productie- en Secundaire omgeving door een externe specialist. In deze pentest wordt het veiligheidsniveau van de REGAS Diensten getoetst door zowel het netwerk, de servers en de applicaties door te lichten op mogelijke bedreigingen en kwetsbaarheden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door onderzoek op SQL injection, Cross Site Scripting, onveilig sessiebeheer, etc. De uitkomsten van deze testen krijgen intern plaats in onze ontwikkeling en het beheer. In onze volgende nieuwsbrief besteden we meer aandacht aan het onderwerp Veiligheid.