Regas kiest voor hoogwaardig cloudplatform van ReasonNet

5 min read - published on september 3, 2012

Amsterdam, 3 september 2012 - Regas, leverancier van ICT-oplossingen binnen de zorg- en welzijnssector, heeft er voor gekozen om gebruik te maken van het IaaS-platform van ReasonNet. De omgeving is inmiddels gemigreerd en sinds 1 september volledig in gebruik genomen.

De migratiestrategie is door ReasonNet opgesteld, waarbij de benodigde werkzaamheden, risico’s en kosten zorgvuldig geïdentificeerd zijn. Deze strategie en de hoogwaardige beveiligde infrastructuur waren voor Regas leading bij het in gebruik nemen van een nieuwe Private cloud omgeving .

Regas gaat gebruik maken van de ‘Flexibel Cloud Resourcepool’. Dit houdt in, dat ReasonNet een hoeveelheid compute capaciteit ter beschikkig stelt waarmee Regas naar eigen inzicht virtuele machines kan configureren. De mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende capaciteit is met deze dienst geen probleem. ReasonNet zorgt voor voldoende buffercapaciteit waarmee snel kan worden opgeschaald, mocht in de toekomst de capaciteit voor Regas ontoereikend blijken.

ReasonNet biedt Regas een IaaS-platform op basis van Vblock-hardware en VMware virtualisatietechnieken. Het platform is opgebouwd uit de beste hard- en softwarecomponenten en wordt volgens een strak life-cycle management programme door specialisten up-to-date gehouden. Hierdoor beschikt Regas altijd over de meest recente apparatuur die gegarandeerd de beste prestaties levert. Een belangrijke reden voor Regas om voor ReasonNet te kiezen.

‘Regas wil een volgende stap maken op het gebied van Cloud Computing en SaaS diensten voor haar klanten. Een hoogwaardig cloudplatform en dito beheer vormen de basis voor die strategie.’ aldus Nick Haasnoot, Algemeen Directeur van Regas B.V.

Innovatie staat bij Regas hoog in het vaandel. Een goed voorbeeld daarvan is de REGAS App die recentelijk is gelanceerd. Deze App kan gebruikt worden door zorg- en hulpverleners om administratieve taken uit te voeren die normaal via een vaste terminal plaatsvinden. Hiermee wordt de flexibiliteit verhoogd en de kosten verlaagd.

“Wij zijn blij dat we met onze IaaS cloud oplossing Regas kunnen bijstaan in haar ontwikkeling. Door een heldere demarcatie zijn de werkzaamheden natuurlijk op elkaar afgestemd waardoor Regas in staat is zich volledig te focussen op haar doelstellingen: Innovatieve oplossingen leveren in de zorg- en welzijnsmarkt” aldus Gerben Ras, Commercieel Directeur van ReasonNet.

Over Regas B.V.

Regas is opgericht in 1997 en levert sindsdien registratiesoftware (REGAS) die de primaire processen binnen zorg en welzijn ondersteunt en optimaliseert. REGAS software maakt het mogelijk om clientinformatie centraal vast te leggen, waardoor het hulpverleningsproces efficiënter kan worden uitgevoerd. REGAS bespaart hiermee de gebruiker een hoop tijd en faciliteert de procesbewaking.

Over ReasonNet

ReasonNet, onderdeel van de RSN Group, is een toonaangevende partij in de internationale Full IT service providers-markt. Sinds 1998 levert ReasonNet hosting- en housing-diensten vanuit de modernste datacenters in Nederland en de rest van de wereld. Het eigen datacenter DC2 voldoet aan alle EUE-2011 richtlijnen en heeft hiermee een leidende rol in de markt. ReasonNet heeft een breed aanbod van producten, variërend van IP - bandbreedte, colocatie, dedicated netwerken, managed services en VoIP tot complete virtualisatie en cloud-computing oplossingen.

admin