REGAS in het wijkteam

4 min read - published on juni 2, 2014

Tijdens de Overheid&ICT beurs in maart van dit jaar was het al duidelijk dat veel gemeenten zoekende zijn naar de invulling van het wijkteam. De inhoudelijk invulling begint in steeds meer gemeenten concreet te worden. De wijkteams worden gevormd, maar wat nu te doen met de registratie van de activiteiten van deze teams? In onze gesprekken met gemeenten hebben we gemerkt dat er behoefte is naar een laagdrempelige oplossing waar men snel mee kan starten. Flexibiliteit moet wel voorop staan zodat de oplossing op een later moment uitgebouwd kan worden.

Eén van onze oplossingen om snel en laagdrempelig te kunnen starten met registreren in het wijkteam is ontstaan in samenwerking met onze partner THORAX. Het bestaat enerzijds uit 'TMWRK' (Teamwork) van THORAX en CSLD (Caseload) van REGAS. In TMWRK heeft het wijkteam de mogelijkheid de communicatie en afstemming rondom en mét de cliënt centraal te borgen en toegankelijk te maken. Eén plek waar transparantie en privacy centraal staan en waar (multidisciplinair) de samenwerking rondom de cliënt tot stand komt en in kaart gebracht kan worden. In CSLD (REGAS 5) vindt de dossiervorming van het wijkteam plaats.

Deze oplossing is al in gebruik bij de Gemeente Gennep, en we hebben deze tevens laten zien op 20 mei jl. op het congres 'De kracht van het sociale wijkteam'. Een congres dat zich primair richt op de leden van de verschillende wijkteams in Nederland. Veel bezoekers kregen uiteraard een demonstratie en konden de oplossing daarna ook zelf uitproberen door middel van een gratis inlog. Middels deze inlog kunnen de wijkteams zelf ervaren hoe het is om met de gezamenlijke oplossing te werken. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen tijdens en na afloop van dit congres. Wij zetten onze gesprekken met de verschillende gemeenten, veelal in samenwerking met onze klanten, dan ook met veel enthousiasme voort.

Voor meer informatie over onze aanpak kunt u contact opnemen met Maarten Anbeek.

THORAX heeft de gezamenlijke oplossing ook bondig samengevat in een animatie.


 

admin