REGAS en Jeugdzorg: Ter Loke vzw en Sporen vzw vertellen...

6 min read - published on september 23, 2014

Gezien de Transitie Jeugdzorg die in volle gang is, zien we dat jeugdzorginstellingen juist nu een betrouwbare, toekomstvaste partner zoeken die in staat is mee te denken en op te lossen. Zoals u weet zijn wij in Nederland al een aantal jaar die betrouwbare partner in de Jeugdzorg en denken we mee met veranderingen die o.a. de Transitie Jeugdzorg met zich meebrengt.

We realiseren samen met de klant oplossingen die zorgen voor een betrouwbare en toegankelijke informatievoorziening voor alle betrokken partijen. Flexibiliteit is daarbij een belangrijke factor want niemand weet hoe de toekomst er precies uit ziet.

De kracht van REGAS is dat door een éénmalige registratie, de gegevens op een juiste plaats staan binnen de totale organisatie.

We zijn zeer verheugd te melden dat in België inmiddels zes Jeugdzorginstellingen voor REGAS 5 hebben gekozen. Twee daarvan hebben we naar hun bevindingen met REGAS 5 gevraagd. Dit zijn de organisaties Sporen vzw en Ter Loke vzw. Op 2 oktober a.s. geven zij, tijdens ons Belgische Jeugdzorg event ‘REGAS en Jeugdzorg: een coole combinatie', uitleg over de toepasbaarheid van REGAS 5 binnen hun organisatie.

Sporen vzw

Sporen vzw, actief in Leuven, Heverlee en Hoeilaert, is als organisatie actief in de Bijzondere Jeugdbijstand. Met 100 medewerkers staan zij dagelijks in voor de begeleiding van ongeveer 150 gezinnen met kinderen met een opvoedingsproblematiek.

Jan de Cooman, directielid Sporen vzw vertelt: “Als organisatie waren we al geruime tijd op zoek naar een manier om onze cliënteninformatie efficiënt te beheren. We hebben nood aan een systeem dat gegevens faciliteert, beveiligt én verbindingen maakt met de verschillende ingebouwde modules. Met REGAS 5 beschikken we over een flexibele, allesomvattende database waarvan we de look en feel volledig op maat kunnen aanpassen aan de werkprocessen van de organisatie. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we in REGAS 5 een rapporteringstool implementeren die alles bijhoudt wat medewerkers registreren en die waakt over de correctheid van de ingebrachte gegevens. REGAS 5 levert ons handige rapporten voor onze contextbegeleiding en leefgroepwerking waardoor de administratie van de dossiers een stuk eenvoudiger wordt”.

Ter Loke vzw

Ter Loke vzw is een welzijnsorganisatie actief in de sectoren Jeugdzorg, Integrale Gezinszorg en Gehandicaptenzorg. De organisatie telt 190 medewerkers die de zorg op zich neemt voor zo’n 276 cliënten of gezinnen.

Marc Thyssen, algemeen directeur Ter Loke vzw vertelt: "Wij waren als organisatie op zoek naar een breed, modulair systeem dat gebruikt kan worden binnen alle zorgsectoren waar wij actief zijn. Dit antwoord vonden we bij Regas. Hun software kan je zien als een lege, gestructureerde blokkendoos waarbij je als organisatie zelf de blokken kunt plaatsen volgens de eigen organisatorische behoeften. De kracht van REGAS 5 is dat door een éénmalige registratie, de gegevens op een juiste plaats staan binnen de totale organisatie.

Marc Thyssen vervolgt: ”Wij vinden bovendien dat een dergelijk programma volledig ten dienste moet staan van zowel de organisatie en medewerkers alsook van de cliënten. Om dit mogelijk te maken betrekken wij iedereen zoveel mogelijk bij dit modulair bouwproces.

REGAS 5 engageert zich tevens om te voldoen aan alle door de overheid opgelegde registraties binnen onze sector. Bovendien zorgen ze ervoor dat al die noodzakelijke verbindingen op een veilige manier tot stand komen. Daarbij komt dat REGAS 5 de intrinsieke kracht heeft om tot een gedegen cliëntenadministratie te komen die daarenboven flexibel hanteerbaar is, met verschillende gebruikers en verschillende gebruikersniveaus. Voor ons biedt REGAS 5 alle ingrediënten om zowel op micro- als op macroperspectief de relatie aan te gaan voor een langdurige samenwerking”, aldus Marc Thyssen.

Meer informatie over Regas BVBA?
Neem contact met ons op en stel uw vragen.

admin