PZ Sint-Annendael gestart met REGAS

3 min read - published on december 12, 2012

Gent, 5 december 2012 - Deze week zijn ruim 140 medewerkers van PZ Sint-Annendael, voorziening van de VZW Sint-Annendael Grauwzusters, officieel van start gegaan met het cliëntvolgsysteem REGAS. Sint-Annendael is de eerste van de zeven ziekenhuizen waar REGAS in productie gaat. De overige ziekenhuizen (Emmaüs en Philippus Neri) volgen in de loop van 2013.

Wegens stopzetting van het cliëntvolgsysteem PDP, was PZ Sint-Annendael vorig jaar genoodzaakt om de overstap te maken naar andere software. Na een Europese aanbesteding werd er gekozen om te werken met REGAS.

In december 2011 is er een projectgroep ‘implementatie’ opgericht. Deze is gestart met de inventarisatie van de bestaande en gewenste processen en formulieren. Toen deze helder waren, volgde de bouw in REGAS en het opleiden van de alle medewerkers. REGAS wordt nu in twee fases uitgerold: fase 1 is het basisdossier en in fase 2 komt het gebruik van de behandelmotor erbij.

Over Sint-Annendael Grauwzusters vzw

Sint-Annendael Grauwzusters vzw, met maatschappelijke zetel te Diest, is een multicampus organisatie actief in de gezondheidszorgsector. De vzw exploiteert 4 zorginstellingen – een psychiatrisch ziekenhuis, een initiatief beschut wonen en 2 woonzorgcentra – elk met hun eigen specifiek intra- en extramuraal zorgaanbod en daarnaast nog tal van andere (zorg)initiatieven. Het psychiatrisch ziekenhuis biedt plaats voor 130 bedden/48 plaatsten.

Over Regas
Regas richt zich met haar software REGAS primair op de ondersteuning van de professional en haar patiënten/cliënten: daar waar mensen met mensen werken. De eigenschappen die REGAS kenmerken zijn innovatie, flexibiliteit en uitgebreide toepassingsmogelijkheden. De drie pijlers in de software zijn Volgen, Verbinden en Bewaken.
Regas is marktleider in de Belgische GGZ en wordt ingezet in organisaties over geheel Vlaanderen.

Meer informatie over Regas BVBA?
Neem contact met ons op en stel uw vragen.

Lonneke Koelemaij