Hoe mobiel werk jij eigenlijk?

5 min read - published on mei 17, 2019

Je bent op bezoek bij een cliënt, maar voordat je uit de auto stapt wil je zijn dossier nog één keer checken. Je pakt je telefoon erbij, en navigeert naar de pagina van jouw ECD.

Oh ja, je wachtwoord. Wat was dat ook alweer? Je bladert snel door je notities op je telefoon, geen succes. Had de applicatiebeheerder hem gestuurd via sms? Je kijkt direct. Nee, ook niet. LastPass! Daar moet hij instaan. Je vindt je wachtwoord, kopieert hem, en navigeert terug naar de pagina van jouw ECD.

Je logt in. Althans, dat dacht je. Twee-factor authenticatie gooit roet in het eten. Enorm veilig, maar het duurt altijd nét iets te lang voordat dat sms’je met de code binnenkomt. Je wacht geduldig, maar seconden lijken minuten te duren, en minuten uren. Maar hèhè, de code is er. Je tikt hem snel in en je bent ingelogd.

Waarom wilde je ook alweer inloggen? Oh ja! Het dossier.

*swipe* * swipe *

*swipe*

*tik* *swipe* *tik*

Je hebt het dossier gevonden, maar echt leesbaar is het niet zo op je telefoon. Je zoomt in, swipet naar rechts, naar links, zoomt weer uit. Met moeite weet je de juiste informatie te lezen. Er wordt in het dossier verwezen naar een eerdere afspraak. Je klikt erop, en in een nieuw tabblad opent zich een pagina van Office 365. Opnieuw moet je inloggen.

Na het hele proces herhaald te hebben, heb je ondertussen alle informatie die je nodig hebt. Na de afspraak bij je cliënt wil je in de auto nog even notities maken van de afspraak. Het liefst meteen in het ECD, natuurlijk. 

Het dossier stond nog open op je telefoon, dus dat scheelt! Je opent een memoveld en begint te typen. Maar omdat het veld niet goed meeschaalt met je telefoon moet je constant weer swipen en uitzoomen. Je vindt het enorm omslachtig werken en besluit het ’s avonds op je desktop in te voeren. 

Het zou toch veel efficiënter zijn als alle informatie die jij nodig hebt om jouw werkdag door te komen zonder al te veel moeite allemaal zichtbaar is op één pagina? Zonder dat je onnodig moet swipen, inzoomen en uitzoomen om alles ook maar een beetje inzichtelijk te krijgen. Het naast elkaar kunnen leggen van je openstaande dossiers, de afspraken in je agenda en je signaleringen zonder dat je daarvoor je computermuis of touchscreen overbelast: dát is pas ideaal. 

Wil je meer weten over hoe REGAS jou kan ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden? Download dan hier onze whitepaper aangaande gestructureerd werken in de Jeugdzorg.

Download de whitepaper

Maarten de Jong