Het REGAS Symposium: nog twee weken!

7 min read - published on april 4, 2013

Nog twee weken en dan is het zo ver: het REGAS Symposium! Op 18 april verwelkomen wij u graag in De Flint in Amersfoort. De zesde editie van ons symposium heeft een bijzonder thema: Unlock Your Potential. Anneke Krakers treedt op als dagvoorzitter en gaat in gesprek met een aantal inspirerende sprekers die wij samen met Writers Unlimited hebben weten te strikken.

Marvin Pires en Fouzia Outmany praten in hun lezing vanuit hun achtergrond in het onderwijs over jongerenparticipatie in een achterstandswijk en onbenutte krachten van diversiteit in het klaslokaal.

Rien Timmer, al ruim tien jaar CEO van Vereniging Exodus Nederland, vertelt over hun organisatie welke ex-gedetineerden begeleidt in hun weg terug de samenleving in. Hoe werk je met deze doelgroep aan de ontplooiing van hun potentieel?

Nelleke Noordervliet publiceert verhalen, essays, lezingen en columns in weekbladen en tijdschriften en ze is vaak te gast bij radio- en televisieprogramma’s. In haar lezing vertelt zij vanuit haar perspectief hoe je met veel geluk én een beetje wijsheid potentieel kunt ontsluiten.

Tot slot heb ik het genoegen u te kunnen vertellen dat wij Vic van de Reijt en Bas Heijne verwelkomen in de Stadszaal van De Flint. Van de Reijt is een Nederlands uitgever, publicist en muziekkenner. Hij schreef de biografie over de Vlaming Willem Elsschot, pseudoniem voor de reclameman Alfons De Ridder. In zijn lezing gaat Van de Reijt in op hoe Elsschot én De Ridder beiden in één persoon hun potentieel bereikten. Bas Heijne is schrijver, vertaler en essayist, maar vooral ook bekend als columnist en presentator van Zomergasten. In De Flint praat Heijne over de (nieuwe) rol van de burger in de veranderende samenleving.

Naast dit bruisende programma biedt het REGAS Symposium u natuurlijk weer uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken met collega's uit de branche, van een voortreffelijke lunch te genieten en een licht- en techniek workshop bij te wonen in de pauze. Voor alle bezoekers is er een speciaal cadeau bij vertrek..

Al met al meer dan genoeg redenen om deel te nemen! Inschrijven is kosteloos en kan via onze website tot de 17e. Ik zie u graag over twee weken!

 

Met vriendelijke groet,

Esther Janknegt
Commercieel Manager Regas B.V.

 

"Het symposium is een goede gelegenheid om mensen te ontmoeten die op velerlei wijze met Regas zijn verbonden. Hierdoor vind je ook veel verschillende invalshoeken wat mijn inziens verfrissend werkt." Vrouwenopvang Rosa Manus

Twitter mee via #RGSymposium